Första insättningsbonus

Den allra vanligaste typen av erbjudanden som ges ut på spelsidor är en bonus på den första insättningen. En första insättningsbonus ger dig en extra spark i baken och ett ordentligt välkomnande! Nedan kan du läsa om hur första insättningsbonusar fungerar samt hur du ger för att ta ut dina vinster.

Hur fungerar bonus på spelsidor?

Hur fungerar bonus på spel online

Ibland verkar det som att spelsidor på nätet fullkomligt slänger ut pengar till sina nya spelare. Överallt görs det reklam om bonusar på tusentals kronor och massvis med gratisspel. Många oerfarna spelare ställer sig själva frågor såsom ”Hur fungerar bonus på spelsidor?” och ”finns det någon hake med alla dessa erbjudanden?”.

Enkelt uttryckt så används en första insättningsbonus av spelsajter för att locka till sig nya spelare. Detta eftersom konkurrensen om spelarna på nätet blir allt hårdare för var dag som går. Reglerna för en första insättningsbonus är egentligen mycket enkla; du sätter in ett belopp och får extra pengar att spela för. Bonusarna kan se ut på flertalet olika sätt. Oftast så anges ett maxbelopp som du kan få samt en procentsats. Exempelvis; få 100 % i bonus upp till 1 000 kr på din första insättning. Vissa sajter ger ut fasta belopp, till exempel 300 kr extra i bonus när du gör en första insättning på 100 kr. Dessutom så får du ibland andra typer av bonusar på köpet såsom free bets eller gratissnurr.

Uttag av vinst

Uttag av spelvinster

Ingenting kommer gratis brukar det ju heta. När du mottar en insättningsbonus så godkänner du även de regler och villkor som den kommer med. Detta betyder att du måste omsätta bonusen ett visst antal gånger innan du kan göra ditt första uttag av vinst. Även om detta kan verka suspekt vid första anblick så är det faktiskt helt rimligt. Om det inte skulle funnits några omsättningskrav på bonusar så hade systemet snabbt utnyttjats.

Hur mycket som du måste spela för innan du kan ta ut din vinst varierar mellan olika typer av spel och sajter. Omsättningskraven är oftast högst för casinospel och lägst för lotto-, bingo- och bettingbonusar.